تعریف افسردگی اجتماعی

افسردگی اجتماعی در واقع نوعی اختلال روانی است که در پی افسردگی و تداوم آن ایجاد می شود. به طوری که شخص از تعاملات اجتماعی به شدت گریزان است. در سال های اخیر نیز با رواج افسردگی و البته افسردگی اجتماعی، همه ی جوامع درگیر پیامدهای آن شده اند. چرا که با بالا رفتن آمار ابتلا به این اختلال از سطح کیفی زندگی فردی در نتیجه زندگی اجتماعی کاسته شده و جامعه از مسیر پیشرفت به دور می ماند. به همین دلیل متخصصان و محققین در حال تحقیق و تفحص پیرامون آن بوده و تلاش می کنند تا با ریشه یابی و درمان آن مسیر رو به پیشرفت خود را از سر بگیرند. افسردگی یا اضطراب اجتماعی از شایع ترین بیماری های عصر حاضر هستند.

علائم بیماری افسردگی اجتماعی چیست؟

افراد مبتلا به افسردگی اجتماعی علائم مشترکی با افسردگی دارند، مثلا احساس غم و اندوه شدیدی دارند. در ادامه به این علائم اشاره می کنیم:

  • کم انرژی بودن و خستگی مداوم
  • نداشتن انگیزه حتی برای انجام کارهای ساده
  • بی تفاوت شدن به علاقه مندی ها
  • عدم تمرکز کافی
  • اختلالات خواب
  • احساس یاس و ناامیدی
  • زیاد یا کم خوابیدن
  • افکار خودکشی
  • بدن درد
  • مشکلات خلق و خو
  • عدم معاشرت های اجتماعی
  • آسیب زدن به خود و دیگران

در کودکان نیز این بیماری با عدم توجه، تغییرات در الگوهای غذایی، تغییر در الگوی خواب، تغییر در الگوی فعالیت های روزانه، عصبانیت و رفتارهای خود تخریبی.

افسردگی اجتماعی

افسردگی اجتماعی

علل ایجاد این بیماری چیست؟

یکی از دلایل مهم بروز افسردگی اجتماعی، همان طور که گفتیم، افسردگی می باشد. تجربه ی سوانح و وقایع تلخ نیز امکان بروز این بیماری را افزایش می دهد. مثلا مرگ نزدیکان و یا مشاهده ی یک تصادف شدید می تواند منجر به افسردگی و انزوای افراد شود. تجربه ی آزارهای جنسی و جسمی در کودکی نیز احتمال ایجاد مشکلات روانی در کودکان را افزایش می دهد. زمینه های وراثتی و سابقه ی خانوادگی نیز در افزایش درصد احتمال ابتلا به این بیماری موثر هستند. تداوم مشکلات زندگی نظیر مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و … نیز در این بیماری موثر هستند.

تشخیص این بیماری چگونه انجام می شود؟

برای آن که وجود اختلال افسردگی اجتماعی در یک فرد تشخیص داده شود، ابتدا باید فرد مشکوک به یک پزشک متخصص مراجعه نماید. با این کار معاینات بالینی و آزمایش های مختلفی صورت گرفته و پس از جلسات مختلف و پرسش و پاسخ های تخصصی ابتلا یا عدم ابتلا به آن تشخیص داده می شود. بنابراین این کار از عهده ی افراد عادی خارج بوده و علاوه بر مرحله ی تشخیص، مرحله ی درمان آن نیز به عهده ی متخصصان است.

درمان افسردگی اجتماعی چیست؟

پس از آن که افسردگی اجتماعی تشخیص داده شد، مراحل درمانی آن آغاز می شود. اولین و آشناترین روش درمانی آن استفاده از دارو می باشد. این داروها شامل مهارکننده های بازجذب سروتونین بوده که پاروکستین، پکسوا و سرترالین از جمله ی آن ها می باشند. البته بسیاری از افراد در برابر درمان دارویی مقاومت می کنند که سبب کاهش سرعت روند درمان آن ها می شود.

سپس باید روان درمانی در کنار داروها مورد استفاده قرار گیرد. بدین ترتیب تکنیک هایی به بیمار آموزش داده می شود که باعث جایگزینی افکار مثبت به جای افکار منفی خواهد شد. ابتدا مواردی که در بیمار ایجاد غم و اندوه و یا ترس می کنند توسط پزشک کشف می شود. سپس مهارت های اجتماعی فرد و اعتماد به نفس وی را تقویت کرده و او را برای حضور مجدد در فضای اجتماعی آماده می کنند. با این کار فرد به وقایع و حوادث پیش رو به شکل واقع بینانه نگاه کرده و از استرس ها و ترس های غیر منطقی وی کاسته می شود.

علاوه بر همه ی این مواردی که گفته شد، برای درمان افسردگی اجتماعی سبک زندگی فرد نیز باید تغییر کند و به شکل مطلوب نزدیک شود. ورزش منظم، مصرف وعده های غذایی منظم و سالم، خواب کافی و منظم، عدم مصرف الکل و مواد مخدر، استفاده از مدیتیشن و افزایش روابط اجتماعی سالم در این مورد بسیار موثر هستند. بدین منظور می توان از محیط های کوچک و آشنا برای معاشرت های اجتماعی شروع کرد و رفته رفته وارد محیط های مهم تر و شلوغ تر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Button
× پشتیبانی در واتساپ