ورزش در سلامت روان چه نقشی دارد؟

سلامت روان موضوعی است که این روزها بسیار مورد توجه است. سلامت روان، درست مانند سلامت جسم، اهمیت بسیار زیادی دارد اما معمولا در خانواده ها و سطح جامعه نادیده گرفته می شود. همه ما زمانی که در بخشی از بدن خود، احساس درد را تجربه می کنیم، نگران می شویم. این درد می تواند نشان دهنده یک مشکل جدی جسمی باشد و برای برطرف کردن آن به پزشک مراجعه می کنیم. این در حالی است که اکثر بیماری های روحی، هیچ نشانه بارزی (مانند درد) ندارند و معمولا زمانی متوجه آن ها می شویم که دیگر خیلی دیر شده است. پزشکان بسیاری به نقش مثبت ورزش در سلامت روان اشاره می کنند. این مقاله نیز به بررسی نقش ورزش در سلامت روان می پردازد.

 

ورزش در سلامت روان: ترشح هورمون احساس خوش

شاید ورزش کردن آن هم زمانی که با بیماری های روحی، مانند افسردگی و اختلالات اضطرابی، دست به گریبان هستید، دشوار باشد؛ اما این کار لازم است. ورزش کردن می تواند سبب ترشح هورمون اندروفین شوید. این هورمون احساس شادی و سرزندگی را در شما ایجاد می کند. اندروفین با گیرنده های مغز شما ارتباط برقرار می کند و احساس درد را کاهش می دهد. این بدان معناست که با هر بار ورزش کردن، مغز شما اندروفین و سایر مواد شیمیایی طبیعی را ترشح می کند و می تواند حالات روحی شما بهبود ببخشد. این امر به مرور سبب بهبود شرایط روانی و کاهش احساس درد می شود.

تمامی تمرین های ورزشی می توانند به شما در کاهش اثرات اضطراب کمک کنند. شما می توانید برای این هدف تمرین های شدید و استقامتی، مانند دویدن، دوچرخه سواری و پیلاتس را انتخاب کنید و یا به تمرین های معمولی بپردازید. ورزش خود را برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه انجام دهید تا اندروفین در مغز ترشح شود. یک پیاده روی ساده در پارک، دویدن و یا دوچرخه سواری تا محل کار نیز می تواند به شما در افزایش سطح اندروفین کمک کند.

ورزش در سلامت روان: بهبود علایم اضطراب

اضطراب نمود فیزیکی دارد. معمولا افراد مضطرب دچار گرفتگی هایی در گردن، شانه ها و کمر خود هستند. درد های مزمن در این نواحی و همچنین سردرد ها نیز می توانند نمود اضطراب های مزمن و یا پنهان باشند. از سویی دیگر، اضطراب می تواند سبب بالا رفتن ضربان قلب، تعریق دست ها و دشواری در تنفس شود. این علایم خود به تنهایی می توانند اضطراب بیمار را تشدید کرده و زندگی روزمره را برایش ناخوشایند کنند. ورزش مرتب، می تواند تمامی این علایم را بهبود بخشد. در خلال ورزش، شما در زمان حال متمرکز هستید. بنابراین ذهن مجالی برای پرداختن به دل مشغولی ها و استرس های شما ندارد. بدین ترتیب، نه تنها از نظر فیزیکی بدن خود را بهبود می بخشید، بلکه ساعاتی از روز را نیز از تمام دغدغه های خود فاصله می گیرید و اثرات منفی اضطراب را به حداقل می رسانید. با ورزش می توانید چرخه معیوب اضطراب را بشکنید!

ورزش در سلامت روان

ورزش در سلامت روان

ورزش به اندازه داروهای ضد افسردگی موثر است!

بسیاری از پزشکان معتقد هستند که ورزش کردن اثر مشابهی با داروهای ضد افسردگی دارد. بنابراین ورزش کردن به عنوان یکی از راه های موثر برای مدیریت و به تعادل رساندن علائم افسردگی توصیه می شود. برخلاف داروهای ضد افسردگی، ورزش عوارض جانبی ندارد و در عین حال، در اکثر موارد یک راه حل ارزان قیمت یا حتی مجانی برای درمان افسردگی است.

ورزش کردن و افزایش سطح انرژی بدن!

افرادی که با مشکلات روانی دست و پنجه نرم می کنند، غالبا از پایین بودن سطح انرژی بدنشان گلایه دارند. در واقع پایین بودن سطح انرژی یکی از نشانه های بارز اغلب مشکلات روانی، از جمله افسردگی، است. این امر می تواند بر روی زندگی شخصی و کاری افراد، به صورت روزانه، اثرات سو داشته باشد. خوشبختانه ورزش برای افزایش سطح انرژی بدن بسیار موثر است. با ورزش کردن، اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به بافت های اندام های مختلف بدن می رسد و سیستم عروقی کارامد تر عمل می کند. بدین ترتیب، ریه ها و قلب شما سالم تر خواهد بود و در نتیجه، سطح انرژی بدن افزایش پیدا می کند. شایان ذکر است که ورزش می تواند روتین خواب شما را بهبود ببخشد و این امر خود به تنهایی در بهبود بسیاری از مشکلات روان اهمیت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Button
× پشتیبانی در واتساپ