نقش ورزش در سلامت روان چگونه است؟
ورزش کردن و داشتن فعالیت های بدنی می تواند تاثیرات متفاوتی بر روی ذهن و جسم انسان داشته باشد. از جمله این تاثیرات می توان به بهبود خواب شبانه، رفع اضطراب یا افسردگی، بهبود گردش خون، افزایش اکسیژن رسانی و… اشاره نمود. همچنین ورزش کردن باعث می گردد تا روحیه شخص تقویت شود و احساس سرخوشی و شادابی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم در مورد نقش ورزش در سلامت روان اطلاعاتی در اختیار شما دوستان عزیز قرار دهیم با ما همراه باشید.
مهم ترین نقش ورزش در سلامت روان:
جالب است بدانید ورزش کردن علاوه بر آن که موجب ایجاد ظاهر و جسمی زیبا در فرد می شود می تواند بر روی عوامل دیگری مانند افزایش طول عمر و ایجاد آرامش در زندگی تاثیرگذار باشد. در واقع نقش ورزش در سلامت روان را می توان به عنوان داروی قدرتمند دانست که تاثیر بسیار عمیقی بر روی بهبود اضطراب، افسردگی و استرس دارد. همچنین داشتن فعالیت های بدنی موجب بهبود حافظه و تقویت روحیه می گردد. در کل انجام یک تمرین ساده به شما کمک می کند تا از بروز اختلالات روانی جلوگیری کنید. مثلا ۱۵ دقیقه دویدن در روز یا یک ساعت پیاده روی احتمال بروز افسردگی را کاهش می دهد. همچنین ورزش کردن علاوه بر آن که موجب بهبود افسردگی می گردد از عود مجدد آن ها جلوگیری خواهد کرد.
چرا ورزش کردن باعث سلامت روان می شود؟
ممکن است شما نیز با این سوال مواجه شده باشید که به چه دلیل ورزش کردن باعث بهبود روان می شود یا این که نقش ورزش در سلامت روان چیست؟ بهتر است بدانید که ورزش به دلایل مختلفی باعث بهبود افسردگی خواهد شد. از جمله مهم ترین این دلایل می توان به ایجاد تغییراتی در مغز اشاره کرد علاوه بر آن ورزش موجب کاهش التهاب نیز می گردد. همچنین احساس آرامش و رفاه را در مغز تقویت خواهد کرد. علاوه بر تمامی این موارد ورزش کردن باعث می گردد تا هورمون اندورفین در مغز ترشح شود. این هورمون در واقع نوعی ماده شیمیایی قدرتمند است که باعث انرژی بخشیدن به روحیه فرد می گردد. پس شخص احساس خوبی پیدا خواهد کرد. همچنین ورزش کردن موجب می گردد تا ذهن از افکار منفی دور شود و حتی برای مدت کوتاهی شخص بتواند آرامش داشته باشد.
نقش ورزش در سلامت روان
مزایای ورزش کردن در سلامت روان:
در مطالب بالا سعی کرده ایم در مورد نقش ورزش در سلامت روان اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم و تعریفی در این مورد داشته باشیم. اکنون بهتر است بدانید که ورزش کردن برای سلامت روان مزایای بسیار زیادی به همراه خواهد داشت. بنابراین افرادی که دچار مشکلات بهداشت روان هستند اگر فعالیت بدنی منظم داشته باشند به تقویت روحیه و امید خود کمک کرده اند و می توانند زندگی بهتری داشته باشند. از جمله مزایای ورزش در سلامت روان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
افزایش عزت نفس:
یکی از مهم ترین مزیت های ورزش کردن که به عنوان نقش ورزش در سلامت روان شناخته می شود را می توان بالا بردن عزت نفس دانست. در واقع داشتن تمرینات ورزشی به صورت روزانه باعث می گردد تا فرد احساس ارزشمندی کند. بنابراین این موضوع می تواند موجب شود تا فرد از نظر ظاهری نیز احساس بهتری داشته باشد و حتی زمانی که به یک هدف کوچک ورزشی می رسد احساس موفقیت به او دست دهد.
-
داشتن تفکر واضح:
همان طور که گفته شد ورزش کردن باعث می گردد تا هورمون اندورفین در مغز ترشح شود. بنابراین این موضوع باعث می گردد تا فرد احساس بهتری داشته باشد. البته بهتر است بدانید که هورمون اندروفین در تقویت حافظه، ایجاد تفکر بازتر و بهبود تمرکز نیز تأثیرگذار است. همچنین این هورمون باعث می گردد تا رشد سلول های مغزی نیز تحلیل شود که تمامی این موارد را می توان مربوط به نقش ورزش در سلامت روان دانست.
-
بهبود اختلالات ذهنی و روانی:
بهتر است بدانید که نقش ورزش در سلامت روان بسیار گسترده است و ورزش کردن می تواند باعث بهبود اختلالات ذهنی و روانی مختلف گردد. از جمله مشکلاتی که ورزش کردن بر روی آن ها تاثیر گذار است می توان به رفع استرس پس از سانحه، درمان بیش فعالی، بهبود استرس و اضطراب یا درمان علائم افسردگی اشاره کرد. پس بهتر است روزانه زمانی را به ورزش کردن اختصاص دهید تا به سلامت جسم و روح خود کمک کنید.