لزوم حفظ روحیه پس از کرونا
یک روان شناس به نام گوهر یسنا انزانی اظهار می دارد که استرس و اضطراب می تواند در مبتلا شدن به بیماری کرونا نقش داشته باشد. لذا ایشان به ضرورت حفظ روحیه پس از کرونا اشاره کرد و فرمود: انسان ها هنگام رویارویی با حوادث بد مثل سیل، زلزله دچار اضطراب می شوند و حس می کنند که قادر نیستند شرایط به وجود آمده را کنترل کنند. ایشان فرمود در شرایط کنونی اشخاص در رویارویی با همه گیر شدن ویروس کرونا دچار اضطراب شده اند. ویروسی که باعث نگرانی سلامت جامعه شده و در نتیجه آن باعث ازدیاد بیماریهای روانی مثل افسردگی، اضطراب، عصبانیت و اختلال در خواب شده است.
شرایط روانی اشخاص در مواجهه با ویروس کرونا
این روانشناس درباره شرایط روانی اشخاص نسبت به ویروس کرونا بیان نمود: در حال حاضر شاهد افزایش اضطراب ناشی از ابتلا به این ویروس هستیم؛ اگرچه اضطراب واکنشی طبیعی نسبت به اوضاع سخت و تهدید کننده است، اما در صورت شدت یافتن موجب بی نظمی در زندگی فرد میشود و درنتیجه بر روی سیستم ایمنی بدن تأثیر گذاشته و بدن را بیماری پذیرتر می سازد. پس به توصیه های متخصصان برای
حفظ روحیه پس از کرونا نیازمندیم.

حفظ روحیه پس از کرونا
لزوم حفظ روحیه پس از کرونا
وی افزود: پژوهشهای جدید روانشناسانه راجع به بیماری کرونا حکایت از آن دارد که افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند ظرفیت تحمل پایینی پیدا می کنند دارند و در شرایط قرنطینه آسیب شدید به روحیه شان وارد می شود. بر اساس تحقیقات دیگر نیز استرس خطر جسمانی شدیدی برای بدن دارد؛ البته در این شرایط استرس، موجب بروز نشانه های جسمانی، هیجانی، فکری و رفتاری در افراد می شود؛ در علائم جسمانی تپش قلب و سردرد ازدیاد پیدا کرده و شخص احساس خستگی می کند، نهایتاً نقص در عملکرد سیستم ایمنی و آسیب پذیر شدن در برابر بیماری کرونا را به دنبال دارد.
انزانی درباره علائم استرس و اضطراب اظهار داشت: دلشوره داشتن و نگرانی، کلافه شدن، کم شدن اشتها، تغذیه بد و بدخوابی یا کم خوابی، افکار خودکشی و غیره از نشانه های استرس و اضطراب است.
طبق گفته های این روانشناس، استرس باعث کم شدن توجه و تمرکز، شوکه شدن، ازدیاد ترس، حرف زدن و استماع به حرف و حدیث ها درباره بیماری، پیگیر شدن برای علائم به صورت مستمر از طریق شبکههایی که بعضی اوقات اطلاعات غلطی را گزارش می کنند و همچنین باعث خودبیمارپنداری میشود.

حفظ روحیه پس از کرونا
ایشان تصریح نمودند: نشانههای هیجانی باعث به وجود آمدن ترس، ناراحتی و عصبانیت، نشانههای فکری باعث انکار، خطاهای ذهنی و فاجعه سازی، تمرکز و توجه پایین، افکار خودکشی داشتن و علائم رفتاری باعث عدم توجه به سلامتی بدن خود و تمایل به استفاده از سیگار، مشروبات الکلی و مواد مخدر می شود.
انزانی اعتقاد دارد که شنیدن اخبار منفی در این ایام، رسانه های غیر معتبر، درشت نمایی کردن اخبار، عدم اطمینان به متخصصان و غیره باعث ایجاد ترس و ناآرامی می شود. در این شرایط افرادی که از قبل افسردگی، وسواس و غیره داشته اند، علائمشان تشدید خواهد شد.
انزانی در ادامه افزود: البته میزان اضطراب و ترس در افراد مختلف متفاوت است و به ژن و سابقه افراد ارتباط دارد. به عبارتی اشخاصی که از اقوام و بستگانشان کرونا را تجربه کرده اند، استرس بیشتری نسبت به کسانی که از نزدیک شاهد این بیماری هستند بیشتر خواهد بود.
راه حل هایی ساده برای حفظ روحیه پس از کرونا
او در ادامه راه حل هایی ساده برای حفظ روحیه پس از کرونا پرداخت و گفت: برای رویارویی با این بیماری باید علائم استرس را در خود شناسایی کنیم چون شناخت علائم جسمی، هیجانی، فکری یا رفتاری موجب می شود که چرخه معیوب استرس شکسته شود و سپس بر تحمل خود بیفزاییم و بر مشکلات غلبه نماییم. توجه و عمل به دستورالعمل های متخصصان بهترین راه است. تحرک داشتن و ارتباط با دوستان مثبت و نوشتن ترس ها و دور انداختن آنها و دیدن فیلم های شاد بسیار در پیشگیری از این بیماری مؤثر است.
انزانی اضافه کرد: به منظور افزایش تمرکز و توجه، انجام بازیهای فکری مناسب است. برچسب به خود و دیگران نزنند و قبول داشته باشند که انسان نمی تواند همه چیز را تحت تسلط خود درآورد. در لحظه زندگی کنند و حتیالامکان آهنگ های آرامش دهنده گوش کنند و با فراهم آوردن محیط آرامش بخش برای خود، به دنبال علائق خود باشند.
به گفته ایشان، خواب کافی، غذای خوب خوردن، نفس های عمیق کشیدن یا شل کردن عضلات و نقاشی کردن میتواند به کاهش استرس و اضطراب و همچنین حفظ روحیه پس از کرونا کمک مؤثری کند.