درمان سردرد با طب سنتی
امروزه برای درمان سردرد از روش های مختلفی استفاده می شود. طبق مطالعات وسیعی ک بر روی انواع سردردها انجام گرفته است مشخص گردیده این مشکل به ندرت باعث ایجاد یک بیماری جدی خواهد شد و بی خطر می باشند. در نتیجه با یک درمان ساده و استراحت کوتاه بهبود خواهند یافت. ممکن است بعضی از سردردها بدون استفاده از داروی خاصی یا با کمک مسکن های معمولی که بدون تجویز پزشک مصرف می شوند درمان گردند. اما به هر حال شناخت دلایلی که باعث ایجاد درد در ناحیه سر می شوند بسیار مهم ضروری است. البته امروزه از روش های مختلفی برای شناسایی این دردها استفاده می کنند و درمان های متفاوتی را نیز در نظر گرفته اند. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی در مورد سردرد و راه های درمان آن در اختیار شما دوستان عزیز قرار دهیم با ما همراه باشید.
سردرد چیست؟
معمولاً به احساس دردی که در قسمت سر و یا بالای گردن ایجاد می شود سردرد می گویند که اکثر این درد ها دارای منشاء عصبی هستند. به طور کلی می توان گفت به ناحیه ایی که استخوان ها، جمجمه، سینوس ها، گوش ها و چشم ها را با یک بافت بسیار نازک به نام ضریع احاطه کرده است. زمانی که این بافت دچار التهاب یا درد می گردد فرد درد را در سر و گردن خود احساس می کند. همچنین بافتی که مغز و نخاع را پوشانده است اگر ملتهب شود باعث ایجاد سردرد می گردد. سردردها انواع مختلفی دارند که با توجه به منشا درد دسته بندی می شوند و درمان های متفاوتی نیز خواهند داشت.
سردرد
دلایل ایجاد سردرد:
زمانی که عصب های خاصی از رگ های خونی فعال می شوند سردرد ایجاد می گردد. اما عوامل مختلف دیگری نیز باعث می گردند تا این عصب ها فعال گردند. از جمله این عوامل می توان به وراثت، عوامل محیطی، عادات بهداشتی، بیماری ها یا آسیب های فیزیکی اشاره نمود.
راه های درمان سردرد:
امروز از روش های مختلفی برای درمان سردرد استفاده می کنند. همان طور که گفته شد درمان سردردها با توجه به شدت و علت ایجاد آن انجام می گردد. در اکثر موارد سردردها خطرناک نیستند و به دلیل تغییرات در عادات روزمره انجام می شوند. بنابراین می توان از طب سنتی یا درمان های خانگی برای درمان استفاده کرد. اما برای سردردهای شدیدی که دارای علائم در نواحی دیگر بدن هستند باید حتماً به پزشک مراجعه شود. بنابراین اگر سردردها به صورت غیر معمول بود برای مشخص کردن دلیل سردردها باید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا در صورت بروز بیماری های خطرناک بتوانید سریع تر تکنیک های پزشکی را برای درمان آغاز کنید و از پیشرفت بیماری جلوگیری نمایند.
از جمله روش های خانگی یا سنتی برای درمان سردرد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- نوشیدن آب فراوان
- استفاده از کمپرس سرد برای سردردهای میگرنی
- استفاده از کمپرس گرم برای سردردهای عصبی
- انجام تکنیک های یوگا
- فشار دادن یا ماساژ نقطه دردناک به مدت یک یا دو دقیقه
- ماساژ دادن ناحیه شقیقه ها، صورت و سر و گردن
- استفاده از داروهایی مانند استامینوفن
- استراحت در یک محیط بدون سر و صدا و آرام
- استفاده از دمنوش های گیاهی همچون دمنوش گل ساعتی یا دمنوش گل بابونه
- استفاده موضعی از گیاهان داروئی مثلاً استفاده از جعفری خرد شده بر روی پیشانی یا شقیقه ها یا ماساژ دادن تکه ای زنجبیل تازه بر روی شقیقه ها و پیشانی یا حتی استفاده از خمیر دارچین بر روی پیشانی
- استفاده از روغن های گیاهی مانند روغن لاوندر، اکالیپتوس، بابونه یا رزماری
سخن آخر:
سردردها به دلایل متفاوتی ایجاد می شوند. بنابراین برای درمان آن ها باید ابتدا دلیل اصلی ایجاد سردرد مشخص گردد. البته اکثر سردردها خطرناک نیستند و تنها به دلیل درد و التهاب بافت ظریع یا مننژ ایجاد می شوند. به طور کلی می توان گفت سردردها به دلایل یا عواملی همچون وراثت، بیماری، آسیب های فیزیکی یا تغییر عادات ایجاد می گردند. بنابراین ممکن است با یک مسکن یا استفاده از روش های طب سنتی و خانگی به راحتی درمان شوند. البته به شما توصیه می کنیم اگر سردردتان به دلیل بیماری خاصی نمی باشد برای درمان از روش های خانگی یا سنتی مانند نوشیدن انواع دمنوش ها، استفاده از روغن های گیاهی، ماساژ دادن صورت و شقیقه ها، استفاده از تکنیک های آرام سازی، استفاده از کمپرس سرد یا گرم … استفاده نمایید.