درمان ترس و افسردگی در کرونا
شاید شما نیز در اطرافیانتان دوستان آشنایانی را دیده باشید که پس از مبتلا شدن به کرونا و خوب شدن حال جسمانی آن ها احساس افسردگی می کنند. طبق تحقیقاتی که انجام شده است مشخص گردیده از هر پنج نفر که به این ویروس مبتلا می شوند یک نفر به ترس و افسردگی در کرونا دچار می شود. پس بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید تا احتمال بروز آن را کاهش دهید یا در صورت ابتلا سریع تر از این مرحله عبور کنید. در این مطلب قصد داریم اطلاعات بیشتری در مورد ترس و افسردگی در کرونا در اختیار شما دوستان عزیز قرار دهیم با ما همراه باشید.
دلایل ترس و افسردگی در کرونا:
داشتن میزانی استرس و نگرانی در زندگی روزمره علاوه بر آن که بد نیست حتی می تواند کمک کننده باشد تا فرد بتواند تهدیدات روبروی خود را شناسایی کند و برای مقابله با آن ها برنامه ای داشته باشد. اما اگر ترس و اضطراب به نسبت به حد معمول افزایش پیدا کند و همیشگی باشد این موضوع بیماری شناخته می شود و باعث ایجاد واکنش های عاطفی، جسمانی یا رفتاری می گردد. متاسفانه ممکن است بعضی از افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می گردند در زمان بیماری یا حتی پس از بهبودی دچار ترس و افسردگی گردند. این موضوع به خصوص در افرادی که به بخش ICU منتقل شده اند و مدت زمان طولانی را در این بخش بستری بوده اند بیشتر دیده می شود. به طور کلی می توان گفت ترس و افسردگی در کرونا می تواند به دلیل از دست دادن عزیزان، ترس از ابتلای دوباره خود فرد یا حتی نزدیکانش تنهایی و قرنطینه و… باشد. علاوه بر آن افرادی که سابقه بیماری روانی دارند بیشتر در برابر خطر ابتلا به افسردگی در کرونا خواهند بود.
چگونه متوجه شویم به ترس و افسردگی در کرونا مبتلا شده اید:
معمولا افرادی که از ابتلا به کرونا احساس استرس، خستگی و ناراحتی دارند به ترس و افسردگی در کرونا مبتلا شده اند. البته وجود چنین احساساتی در بیماری طبیعی است و نباید از وجود چنین نشانه هایی بترسید. البته بهتر است در این زمان به یک روانشناس یا پزشک متخصص مراجعه نمایید و تغییرات ایجاد شده را با آن ها در میان بگذارید و با کمک پزشک از این دوره بحرانی رد شوید. البته در بعضی از افراد نیازی به مراجعه به روانشناس نیست و زمانی که علائم بیماری رو به بهبودی میرود نشانه های ترس و افسردگی در کرونا نیز کم کم از بین خواهد رفت. اما در صورت ادامه دار شدن آن ها می توانید از درمان های روانشناختی همچون CBT استفاده نمایید تا احساس اضطراب و استرس کاهش پیدا کند.
راه های کاهش ابتلا به ترس و افسردگی در کرونا:
-
تزریق واکسن:
تزریق واکسن به دلیل احساس امنیت روانی که برای فرد و اطرافیان آن ایجاد می کند باعث می گردد تا ذهن و جسم شخص در برابر خطر ابتلا به کرونا سالم بماند و همچنین بدن در برابر این ویروس مقاوم گردد.
-
استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی:
یکی دیگر از عواملی که باعث می گردد ذهن فرد نسبت به ویروس کرونا ترس ابتلا به آن مقاوم شود رعایت فاصله اجتماعی و همچنین استفاده از ماسک است.
-
رفتارهای آرام بخش:
از دیگر عواملی که باعث کاهش این ترس می شود انجام رفتارهای آرام بخش مانند داشتن برنامه های منظم، فعالیت های بدنی، مراقبت از خود و دیگران، عدم مصرف دخانیات و الکل و… می باشد.
راه هایی برای بهبود سریع تر ترس و افسردگی در کرونا:
اگر دچار ترس و افسردگی در کرونا شده اید باید در ابتدا درمان های خودیاری را شروع کنید تا بتوانید علائم خفیف را در نطفه خفه نمایید و از بروز علائم شدیدتر جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که اگر نتوانید درمان های خودیاری را به درستی انجام دهید قطعاً دچار علائم شدیدتر خواهید شد و باید به پزشک مراجعه کنید. از جمله درمان های خودیاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
.
- بالا بردن تابآوری
- داشتن دید مثبت و دیدن نیمه پر لیوان
- تمرکز بر روی معنویات و صحبت کردن با خدا
- داشتن برنامه روزانه
- انجام کارهای هنری
- داشتن فعالیت های بدنی و ورزش کردن
- گوش دادن به آهنگ های شاد
- وقت گذرانی با خانواده
- تمیز کردن محیط
- نوشتن احساسات
- داشتن خواب مناسب
- داشتن تغذیه مناسب یا حتی آشپزی کردن
- خندیدن
- و…