بهترین روش ها برای مدیریت استرس کدامند؟

 

استرس یکی از واکنش های طبیعی بدن به  خطر است. محرک های استرس می توانند فرضی و یا واقعی باشند. در شرایط خطر، استرس می تواند مفید باشد چرا که با تحریک ارگان های مختلف، این احساس انسان را از خطر دور نگه می دارد. این همان احساسی است که اجداد ما را در طول قرن های متمادی، از خطرات مختلف حفظ کرده است. با این حال، استرس در طولانی مدت می تواند آسیب های فیزیکی و روحی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل است که در دنیای امروز، مدیریت استرس اهمیت پیدا می کند.

چرا مدیریت استرس اهمیت دارد؟

بدن انسان قادر است به خوبی واحد های کوچک استرس را کنترل کند اما زمانی که برای مدت زمان طولانی تحت تاثیر استرس قرار بگیرید، این شرایط می تواند بسیار اسیب زا باشد. در چنین شرایطی، استرس به یک عارضه مزمن تبدیل می شود. مهمترین آسیب های استرس بر بدن عبارتند از:

  • فشار خون بالا
  • بیماری قلبی
  • دیابت
  • چاقی
  • افسردگی یا اضطراب
  • مشکلات پوستی مانند آکنه و اگزما
  • مشکلات قاعدگی

علائم استرس کدامند؟

استرس ممکن است در اثر یک یا چند محرک مختلف به وجود آید. زمانی که دچار استرس می شوید، ضربان قلب شما بالا می رود، ماهیچه ها منقبض می شوند و تندتر نفس می کشید. با این حال، علایم استرس های مزمن به راحتی قابل تشخیص نیستند و ممکن است حتی خود فرد نیز متوجه وجود این عارضه نباشد. همچنین علائم استرس در افراد مختلف متفاوت هستند. این بدان سبب است که افراد در کنترل برخی از علایم موفق تر عمل می کنند. مهم ترین و رایج ترین علایم استرس مزمن عبارتند از:

  • بدخلقی
  • نداشتن استراحت کافی
  • خستگی
  • مشکل در خوابیدن
  • عفونت های مکرر
مدیریرت استرس

مدیریت استرس

قدم اول در مدیریت استرس: محرک ها را تشخیص دهید

محرک های استرس در هر فردی منحصر به فرد هستند. به همین دلیل است که اولین قدم برای مدیریت استرس، شناخت محرک های آن است. این موارد می توانند شامل نگرانی های اقتصادی، مشکلات عاطفی یا رویداد های مهم زندگی باشند. همچنین شرایط استرس زا لزوما منفی و بد نیستند. شما ممکن است برای ازدواج، بچه دار شدن یا شروع یک کار جدید نیز سطح بالایی از استرس را تجربه کنید.

معرفی چهار روش برای مدیریت استرس

شناسایی عوامل استرس زا، مدیریت این شرایط را آسانتر می کند. تاکتیک های مختلفی برای مدیریت استرس وجود دارد که در ادامه مهم ترین آن ها را بررسی خواهیم کرد.

تمرین های تنفسی

تمرین های تنفسی را چند بار در طول روز و به ویژه زمانی که دچار استرس و اضطراب می شوید، انجام دهید. برای این کار، تمام هوای ریه های خود را به صورت کامل از طریق دهان خارج کنید. سپس دهان خود را ببندید و با شمارش تا عدد چهار، به آرامی نفس بکشید. نفس خود را تا هفت شماره نگه دارید و سپس بازدم خود را با از طریق دهان و طی هشت شماره، خارج کنید. این یک دوره کامل تنفس است. این چرخه را برای سه الی چهار بار تکرار کنید.

 بهترین روش ها برای مدیریت استرس کدامند؟

فعالیت بدنی

بر اساس تحقیقات انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، انجام نرمش های ایروبیک به کاهش استرس، بهبود خلق و خو، بهبود الگوهای خواب و افزایش عزت نفس افراد کمک می کند. انجام حداقل پنج الی ده دقیقه نرمش های ایروبیک در طول روز، می تواند تاثیر بسزایی در کاهش استرس و اضطراب داشته باشد. سعی کنید تمرینات خود را در فضای باز انجام دهید. هوای آزاد تاثیر این تمرینات را چند برابر می کند.

مدیتیشن و مراقبه

مراقبه نه تنها به کاهش عصبانیت و استرس کمک می کند، بلکه برای بهبود سلامت روان شما ضروری است. شما می توانید این کار را در خانه و یا در جمع انجام دهید. مراقبه به شما کمک می کند تا کنترل بیشتری بر روی استرس و شرایط استرس زا داشته باشید. شما می توانید برای مراقبه تمرینات تنفسی، تصویرسازی هدایت شده، دعا و مراقبه در حین پیاده روی را امتحان کنید. برای مراقبه در حین پیاده روی، کافی است سرعت پیاده روی خود را کاهش دهید، بر روی حرکت پاها متمرکز شوید و با هر قدم، کلمات و عبارات کلیدی را با خود تکرار کنید. سعی کنید در طول مسیر بر روی مقصد یا هدف خاصی متمرکز نباشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Button
× پشتیبانی در واتساپ