با انواع درخواست های آمبولانس آشنا شوید!
به هنگام بروز فوریت های پزشکی بدون شک ما با اورژانس تماس می گیریم. آمبولانس و تیم پزشکی می توانند در اندک زمانی بالا سر مریض حاضر شوند و ضمن انجام اقدامات اولیه، مقدمات انتقال بیمار به بیمارستان و سایر کمک های پزشکی را فراهم کنند؛ اما آیا می دانستید که چند نوع درخواست آمبولانس در کشور وجود دارد؟ انواع درخواست های آمبولانس با توجه به شرایط بیمار و همچنین موقعیت وی می توانند متغیر باشند. این مقاله به بررسی انواع درخواست های آمبولانس می پردازد.
انواع درخواست های آمبولانس: آمبولانس زمینی
آمبولانس زمینی همان ماشین های مخصوصی هستند که در سطح شهر می بینیم. این ماشین ها مجهز به یک سیلندر دو لیتری اکسیژن، دستگاه ساکشن اکسیژن، یک آمبوبگ، دستگاه رسپیراتور اتوماتیک و سایر تجهیزات مورد نیاز هستند. یک تکنسین و یک پزشک با این ماشین به محل اعزام می شوند تا اقدامات اولیه صورت گرفته و سپس بیمار به بیمارستان منتقل گردد. در صورت وخیم بودن حال بیمار، از ماشین های VIP ناجی استفاده می شود. تفاوت این ماشین ها با آمبولانس های معمولی، وجود تجهیزات و دستگاه های مخصوص است.
آمبولانس ها در ایران به دو دسته دولتی و خصوصی طبقه بندی می شوند. تفاوت این دو سیستم خدمت رسانی، هزینه و محدوده کاری آمبولانس ها است. آمبولانس های دولتی در ازای جابجایی بیمار هزینه ای دریافت نمی کنند، اما در عوض، بیمار را تنها به نزدیک ترین بیمارستان دولتی انتقال می دهند. به بیان دیگر، بیمار و یا نزدیکانش نمی توانند در خصوص مقصد نهایی آمبولانس دولتی تصمیم گیری کنند. آمبولانس های خصوصی، در ازای خدماتی که فراهم می کنند مبلغی را نیز دریافت می کنند. شما می توانید بیمارستان مقصد آمبولانس های خصوصی را خود مشخص کنید. این مقصد حتی می توانید خارج از شهر و یا در شهر دیگری باشد که البته بدیهی است این امر در هزینه نهایی تاثیرگذار خواهد بود.
درخواست آمبولانس هوایی
برای انتقال بیمار در مقیاس های وسیع تر، مانند جابجایی میان شهرها و کشورها، از آمبولانس های هوایی استفاده می شود. همچنین برای جابجایی اعضای اهدایی بدن، امداد رسانی در جاده های کوهستانی و مناطق صعب العبور نیز از این واحد امداد استفاده می شود. در یک آمبولانس هوایی، که معمولا یک هلیکوپتر مجهز است، چهار نیروی امداد حضور دارند: دو پزشک متخصص ICU و CCU، خلبان هلی کوپتر و کمک خلبان. سرعت انتقال بیمار با کمک آمبولانس هوایی بسیار بیشتر از آمبولانس های زمینی است و در مواردی که زمان پارامتر اصلی در نجات جان بیمار محسوب می شود، آمبولانس هوایی وارد عمل می گردد. این واحد امدادی می تواند آمار فوت در اثر دیر رسیدن به بیمارستان را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. این شیوه امداد رسانی در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز رایج می باشد. در ایران نیز این واحد امدادی در بلایای طبیعی به شکل قابل توجهی نقش آفرینی کرده است.
درخواست های آمبولانس
درخواست پهپادهای آمبولانسی
یکی دیگر از شیوه های مدرن امداد رسانی به بیماران که در جهان مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از پهپاد آمبولانس است. این واحد امدادی می تواند در شرایط جنگی، مناطق صعب العبور و شرایط سخت مشابه، بسیار مفید واقع شود. امروزه در کشورهای پیشرفته از پهپاد آمبولانس ها برای ارسال تجهیزات پزشکی، جابجایی دستگاه های کلیدی (مانند دستگاه شوک) و ارسال سریع آن ها به محل و کنترل و امداد رسانی به بیمار در مناطق غیر قابل دسترس استفاده می شود. این پیش بینی وجود دارد که در آینده نه چندان دور، پهپاد آمبولانس ها ارتقا یافته و به ربات های امدادی تبدیل شوند که بیماران را در اندک زمانی، به مراکز فوریت های پزشکی انتقال دهند. این شیوه از امداد رسانی در مناطق کوهستانی، زلزله، سیل و شرایط جنگی اهمیت زیادی دارد می تواند از تلفات نیروهای امدادی بکاهد.
کلام آخر
ما در این مقاله انواع درخواست های آمبولانس را بررسی کردیم. آمبولانس های زمینی، آمبولانس های هوایی و پهپاد های آمبولانسی شکل های رایج امداد رسانی در جهان هستند. همانطور که توضیح داده شد، شیوه های امداد رسانی با توجه به شرایط بیمار و همچنین موقعیت جغرافیایی وی می تواند تغییر کند. در کشور ایران، آمبولانس های زمینی و امداد هوایی در سال های اخیر بیشترین بار خدمت رسانی را بر عهده داشتند. این دو شیوه خدمت رسانی در شهر ها، روستاها، جاده های کوهستانی و کویری و همچنین در خلال بلایای طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.