از نقش تکنولوژی در درمان افسردگی چه می دانیم؟
تکنولوژی جنبه های مختلفی از زندگی ما را دستخوش تغییرات کرده است. در زمینه تحصیل، برقراری ارتباطات، سفر و سرگرمی ما به شکل پیچیده و غیر قابل انکاری به تکنولوژی وابسته هستیم. حالا می توانیم به راحتی بر سر کلاس های درس در دانشگاه استنفورد بنشینیم، مراسم اسکار را به صورت زنده تماشا کنیم، از آخرین تحولات جنگ روسیه و اوکراین با خبر بشیم، توسط یک فرد آلمانی، زبان این کشور را یاد بگیریم و یا با کمک اپلیکیشن های موجود، بچه داری کنیم! بدیهی است که در چنین شرایطی، از تکنولوژی برای درمان عارضه های روانی و روحی نیز استفاده شود. به عنوان مثال واقعیت مجازی یکی از روش های موثر و مدرن برای درمان بسیاری از فوبیاها محسوب می شود. به همین دلیل، تصمیم داریم در این مقاله در خصوص نقش تکنولوژی در درمان افسردگی صحبت کنیم.
تکنولوژی و زندگی ایمن
مراقبت های بهداشتی و درمانی، از جمله درمان افسردگی، در کنار فناوری های جدید، شکل نوینی به خود گرفته اند. حالا فاصله میان پزشک و بیمار کمتر شده است و در نتیجه، جمعیت گسترده تری به مراقبت های بهداشتی و درمانی در اندک زمانی و با هزینه به مراتب کمتر، دسترسی دارند. ارائه استراتژی های خود مراقبتی و مدیریتی و استفاده از تکنولوژی برای نظارت موثر و مستمر بر فعالیت بیماران، فرایند درمان بسیاری از بیماری های روحی و روانی، از جمله افسردگی های شدید را بهبود بخشیده است.
نقش تکنولوژی در درمان افسردگی انکار ناپذیر است. به لطف پیشرفت های صورت گرفته، حالا بیماران نه تنها در مطب پزشک، بلکه در فواصل میان ویزیت های خود نیز می تواند به راحتی با درمانگر در ارتباط باشند. بیمار با مراجعه به پزشک و طی کردن دوره های روانکاوی، ریشه های مشکلات مختلف خود را واکاوی می کند. در حد فاصل میان دو ویزیت، بیماران غالبا مجبور هستند تمرینات مختلفی را انجام دهند و یا داروهای خاصی را مصرف کنند. با استفاده از اپلیکیشن های مخصوص و یا حتی از طریق صفحات اجتماعی، بیمار می تواند در این دوران با پزشک و درمانگر خود در ارتباط باشد. در خصوص تاثیر تمرین ها و یا داروها با وی صحبت کند و در صورت عدم تاثیر گذاری، برای بهبود برنامه درمان کمک بخواهد.
نقش تکنولوژی در درمان افسردگی
نقش تکنولوژی در درمان افسردگی
در فرایند درمان افسردگی، پزشکان همواره معتقد هستند که بیماران و فضای امن آنها در خانه، نقش به سزایی را ایفا می کنند. با این حال، این بخش از درمان در گذشته چندان تحت کنترل نبود. به همین دلیل فرایند درمان بیماری هایی مانند افسردگی، پیچیده تر و طولانی تر از حد انتظار می شد. حالا با توجه به نقش تکنولوژی در درمان افسردگی، پزشکان می توانند کنترل بیشتر و بهتری بر روی این بخش داشته باشند. در ادامه برخی از اپلیکیشن ها و برنامه هایی که می توانند به صورت جانبی در درمان افسردگی و اختلالات اضطرابی موثر باشند را مرور خواهیم کرد:
- مدیریت داروها: اپلیکیشن ها و برنامه هایی در دنیا وجود دارند که می توانید با کمک آن ها، اطلاعات مربوط به داروهای مختلف، عوارض جانبی آن ها و بهترین الگوی مصرف دارو را مطالعه و بررسی کنید. بدین ترتیب، بیماران می توانند در خانه داروهای تجویزی خود را بهتر بشناسند. همچنین مدیریت عوارض جانبی داروها، با کمک این اپلیکیشن ها بهبود پیدا کرده است.
- فناوری های نظارتی: بیماران می توانند با کمک کنفرانس ویدیویی و اپلیکیشن های ارتباطی با پزشک خود در ارتباط باشند. بدین ترتیب، بهره مندی از خدمات درمانی حتی برای بیماران در موقعیت های جغرافیایی بسیار دور نیز امکان پذیر است. بیمارانی که مسن هستند، محدودیت های فیزیکی دارند، باردار هستند و یا به خاطر شرایط خانوادگی و کاری خود امکان خروج از خانه را ندارند نیز می توانند از این فناوری بهره برده و با بهترین پزشکان ارتباط برقرار کنند. همچنین سفر و یا سایر مشکلات وقفه ای در فرایند درمان بیماران ایجاد نمی کند.
کلام آخر
تکنولوژی و فناوری امکان دسترسی بیماران به مراقبت های پزشکی، به ویژه در حوزه بهداشت روان، را تسهیل کرده است. حالا شما می توانید از هر نقطه دنیا با پزشک خود ارتباط برقرار کنید و به شکل بهینه تری، نسبت به درمان بیماری افسردگی و سایر اختلالات اضطرابی اقدام کنید. اپلیکیشن های بسیار زیادی برای این منظور طراحی شده اند و شما همچنین می توانید از طریق شبکه های مجازی و اینترنت به مقالات و پادکست های مختلفی در خصوص افسردگی و درمان های آن دسترسی پیدا کنید. افسردگی یکی از بیماری های رایج در قرن حاضر است و بهتر است آن را جدی بگیرید!