از شرایط خروج حیوان از ایران چه می دانیم؟

افراد زیادی در دنیا هستند که به نگه داری از حیوانات خانگی علاقمند می باشند. خیلی از افراد با توجه به شرایط زندگی خود، مایل هستند که به همراه حیوانات خود سفر و یا حتی مهاجرت کنند.  از سویی دیگر، واگذاری حیوانات به سایر افراد و یا موسسات برای نگهداری در کوتاه مدت، علاوه بر هزینه، ممکن است اثرات بدی بر روحیه حیوان داشته باشد. خروج حیوانات خانگی از کشور قوانین خاصی دارد و ممکن است ندانستن و یا رعایت نکردن آنها، شما را دچار مشکلات متعددی کند. در این مقاله به بررسی شرایط خروج حیوان از ایران خواهیم پرداخت.

شرایط خروج حیوان از ایران: چه حیواناتی را می توانیم خارج کنیم؟

طبق قوانین ایران، حیوانات خانگی شامل سگ، گربه و پرنده های زینتی هستند. بدین ترتیب حیواناتی مانند آبزیان یا خزندگان مشمول قوانین خروج حیوانات خانگی نمی شوند و شمام باید برای خروج این حیوانات از کشور، قوانین متفاوتی را دنبال کنید. برای خروج یک حیوان از ایران و فارغ از مقصد، شما به مدارک و اقدامات زیر نیاز خواهید داشت:

  • حیوان باید دارای میکروچیپ باشد. اصل و یک کپی از مدارک مربوط به این قطعه باید به هنگام خروج ارائه شود.
  • حیوان باید گواهی سلامت دامپزشک خصوصی داشته باشد.
  • ارائه اصل و کپی صفحه اول پاسپورت صاحب حیوان، درج نام مسافر و شماره میکروچیپ حیوان خانگی (یا حلقه پا در خصوص پرندگان) به هنگام خروج از کشور الزامی است.
  • شناسنامه بهداشتی همراه با کپی صفحه اول آن
  • برچسب آخرین واکسن هاری به همراه تاریخ دقیق واکسیناسیون
  • فیش خروجی حیوان که برای هر قلاده سگ و یا گربه ۲۲۰۰ ریال و هر قطعه پرنده ۱۱۰۰ ریال است. این مبلغ باید به حساب اداره دامپزشکی استان تهران دریکی از شعب بانک ملی واریز شود.

هر مسافر می تواند حداکثر دو قلاده سگ و گربه و ده قطعه پرنده زینتی را از کشور خارج کند. سگ ها و گربه ها تنها ۱۴ روز پس از تزریق آخرین دوز واکسن هاری خود می توانند از کشور خارج شوند. پرندگان زینتی، نظیر کاسکو و عروس هلندی، علاوه بر شرایط نام برده شده در بالا، باید گواهی CITIS را نیز دریافت کنند. این گواهی توسط سازمان محیط زیست کشور و با توجه به شرایط مسافر ارائه می شود. تمامی حیواناتی که در لیست CITIS قرار دارند، برای خروج از کشور به تاییدیه سازمان محیط زیست نیاز دارند و همچنین ممکن است قوانین قرنطینه و ورود آنها به کشورهای دیگر، متفاوت باشد. همچنین کشورهای جهان از لحاظ وجود یا عدم وجود بیماری هاری به سه دسته کلی تقسیم می شوند که شرایط خروج حیوان از ایران و ورود آن به این سه گروه، تفاوت هایی دارد. در ادامه به بررسی این شرایط خواهیم پرداخت.

شرایط خروج حیوان از ایران

شرایط خروج حیوان از ایران

خروج حیوان از ایران و ورود به کشورهای دسته اول

کشورهای دسته اول در واقع کشورهایی هستند که بیماری هاری در آن ها ریشه کن شده است. برای ورود به این کشورها، حیوان باید حتما قرنطینه شود. شما باید سن حیوان، اطلاعات مربوط به واکسن هاری با تاریخ دقیق واکسیناسیون، نام واکسن، شماره سری و تاریخ انقضای آن، گواهی بهداشت بین المللی و تست خون تایید شده حیوان که میزان آنتی بادی هاری را نشان می دهد، به همراه داشته باشید. حیواناتی که وارد کشورهای گروه اول می شوند باید به میکروچیپ مجهز باشند و فرایند انتقال آن ها باید از طریق شرکت های بین المللی معتبر صورت پذیرد. برای ورود سگ ها به کشورهای گروه اول، حیوان باید بین ۱۲۰ تا ۲۴ ساعت پیش از سفر، درمان انگلی انجام داده باشد.

ورود حیوان به کشورهای دسته دوم:

کشورهای دسته دوم، مقصد هایی هستند که بیماری هاری در آن ها شیوع کمتری دارد. کشورهای اروپایی معمولا در این دسته قرار می گیرند. برای انتقال حیوان به کشورهای دسته دوم، تست خون آنتی بادی بیماری هاری مورد نیاز است. این تست باید توسط آزمایشگاه های مورد تایید اتحادیه اروپا انجام گیرد. همچنین گواهی بهداشت بین المللی که توسط سازمان دامپزشکی کشور صادر می شود به همراه فرم رسمی اتحادیه اروپا که توسط سازمان دامپزشکی تکمیل شده باشد، مورد نیاز خواهد بود. حیواناتی که به مقصد کشورهای دسته دوم خارج می شوند نیز باید به میکروچیپ مجهز باشند.

خروج حیوان از ایران و ورود به کشورهای دسته سوم:

کشورهایی که شیوع بیماری هاری در آن ها بالا است، در این دسته جای می گیرند. ایران نیز جزو کشورهای دسته سوم محسوب می شود. برای انتقال حیوان به این کشورها، تنها گواهی بهداشتی صادر شده توسط سازمان دامپزشکی کشور مورد نیاز خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Button
× پشتیبانی در واتساپ